Як зберігати каву

Обсмажена кава – делікатний продукт. Для неї згубна висока вологість, світло і контакт з киснем, вона починає втрачати свій смак і аромат, адже велике значення має упаковка. Відомо, що втрата смаку кави пов’язана із взаємодією частинок кави з повітрям, під час якого відбувається процес окислення. Для того щоб уникнути цього, для меленої кави використовують вакуумну упаковку, а для зернової – багатошарову плівку з алюмінієвою фольгою.

 

Для того, щоб захистити каву від світла і вологи, використовують багатошарові матеріали з високозахисними властивостями.

При зберіганні кави у домашніх умовах необхідно пам’ятати, що кава легко вбирає сторонні запахи, тому її не можна тримати поруч із сильно пахучими продуктами. Найкраще каву зберігати щільно закритою у прохолодному темному місці.

 

Цікаве про каву